Céline Magnenat

De drijvende kracht achter Taal tot Succes is Céline Magnenat. Ze komt oorspronkelijk uit La Chaux-de-Fonds, een kleine industriële horlogestad in het Franstalige deel van Zwitserland. Al op jonge leeftijd ontwikkelt ze een passie voor talen en in 1998 vertrekt ze naar Engeland om daar haar Engels bij te spijkeren als au pair. Na een verblijf van 10 maanden komt ze terug met haar ‘Certificate in Advanced English’ op zak.

Haar betrokkenheid bij en interesse in mensen leidt ertoe dat ze een studie sociologie begint. Haar Master voor dit vak behaalt ze aan de Universiteit van Fribourg (CH). De liefde zorgt ervoor dat ze in 2005 naar Arnhem verhuist. Dankzij de inmiddels vergaarde talenkennis vindt ze vrij snel werk binnen de commerciële sector. Vervolgens werkt Céline in Nederland als commercieel binnendienst medewerker bij verschillende internationaal opererende bedrijven.

Vier jaar na haar entree in het commerciële bedrijfsleven brengt de passie voor het Spaans haar vervolgens naar Panama. Daar studeert ze intensief meer dan een half jaar deze taal. Dit verblijf rondt ze af met het behalen van het DELE (diploma de español como lengua extranjera) niveau C2.

Eenmaal terug uit Panama realiseert Céline zich dat ze het liefst haar passie voor en kennis van talen met anderen wil delen. Haar werkervaring in de commerciële sector kan hierbij bovendien goed van pas komen. Om kwalitatief goede cursussen te kunnen geven volgt ze vanaf 2012 een deeltijd studie tot docent Frans aan de HAN. Haar diploma behaalt ze in 2014. Inmiddels heeft ze ook ervaring opgedaan als docent Frans bij meerdere middelbare scholen in Arnhem. In de tussentijd richt ze ook Taal tot Succes op in 2013.

Ze geniet van het afwisselende publiek aan wie ze les mag geven. Van scholieren, via DELF en DELE-cursisten, mensen die zich voor hun pensioen in Frankrijk/Spanje willen vestigen tot mensen die het Frans/Spaans op een professionele manier nodig hebben. Dankzij haar enthousiasme, accurate kennis van de taal en specifieke behoefteanalyse weet ze al deze verschillende doelgroepen in een ontspannen sfeer naar hun persoonlijke succes te brengen.

Het leren van talen maakt overigens nog steeds een belangrijk deel uit van haar leven. Céline studeert Russisch en heeft de ambitie om in de toekomst de gebarentaal te leren.

Céline Magnenat

Neem contact op