Ontwikkeling Cindy – Cursus Spaans

Wilt u zien wat u in korte tijd kan leren? Bekijk wat Cindy kan zeggen na het volgen van 10 maanden Spaanse les. Volg Cindy’s ontwikkeling via de website van Taal tot Succes en Youtube. Als zij zo snel en goed Spaans kan leren, dan kunt u dat misschien ook wel!

1ste Video

Deze video is zonder voorbereiding opgenomen. Cindy vertelt spontaan iets over zichzelf in het Spaans met de woorden die ze na 2 lessen kent.

Transcript

Na 2 lessen kan Cindy zich in het Spaans voorstellen. Ze zegt hoe ze heet, waar ze vandaan komt, waar ze woont en wat ze leuk vindt. Ze vertelt dat ze een Nederlandse vriend heeft. Ze zegt ook dat ze graag Spaans wil leren.

2de Video

Voor deze video heeft Cindy een tekst voorbereid die ze zelf heeft geschreven. Ze gebruikt de tijden die ze tot nu toe heeft geleerd namelijk de tegenwoordige tijd, de verleden tijd en het gebiedende wijs.

Transcript

Cindy vertelt dat ze vroeger heel graag aan paardrijden deed en dat het haar ultieme droom was om een dag naar Mongolië te reizen om een paar weken zoals de nomaden in dat land te kunnen leven. Ze vertelt over het belang van het paard in dat land en dat haar ouders haar hebben aangeraden om hard te werken en te sparen, zodat ze haar droom waar kon maken.

Dat heeft ze gedaan en 7 jaar later kon ze galopperen over de enorm uitgestrekte steppen van Mongolië. Het was de beste vakantie van haar leven. Aan deze vakantie houdt ze een fantastische herinnering over, een onvergetelijke ervaring en een groot gevoel van vrijheid. Ze wenst het iedereen toe om een dag zo’n avontuur te kunnen beleven.

3de Video

Voor deze video heeft Cindy een tekst voorbereid die ze zelf heeft geschreven. Ze gebruikt de tijden die ze tot nu toe heeft geleerd, maar laat ook zien dat haar woordenschat steeds groter wordt.

Cursus Spaans

Transcript

Hallo iedereen !

Ik volg nu al een beetje meer dan een jaar een cursus Spaans met Céline en Taal tot Succes en het is nog steeds geniaal ! Vandaag wil ik jullie over mijn verhuizing naar Grenoble vertellen. Omdat ja, dit jaar heb ik mijn droom waargemaakt : in de bergen gaan wonen. Het was geen makkelijke verhuizing, maar alles is goed gegaan dankzij de hulp van mijn familie, vrienden en mijn eigen inspanningen. In Grenoble heb ik een baan, een flat en nieuwe vrienden gevonden en ik kan elke dag van een fantastisch uitzicht op de bergen genieten. Tijdens het weekend ga ik bijna altijd wandelen in de bergen met vrienden om zo mijn nieuwe regio te ontdekken. De landschappen zijn adembenemend en de mensen zeer vriendelijk. Ik kan me niet voorstellen dat ik zoveel jaren ver van deze schoonheid heb gewoond. Ik voel me hier echt thuis. En wat de lessen Spaans betreft : ik blijf ze via Skype met Céline volgen. Tot de volgende keer !

4de Video

Bij deze video heeft Cindy wel over de tekst nagedacht, maar ze heeft hem niet opgeschreven. Ze improviseert tijdens het opnemen van de video.

Cursus Spaans

Transcript

Goedemiddag studenten van Céline (Taal tot Succes), hoe gaat het met jullie? Vandaag wil ik jullie iets over Spaanse boeken vertellen omdat zelfs ík het nog niet kan geloven, maar ik kan ze nu wel lezen! Drie maanden geleden wilde ik hele verhalen in het Spaans lezen en Céline heeft me deze twee boeken aangeraden. Het eerste ‘Como agua para chocolate’ van Laura Esquivel dat subtiel liefde en kookkunst mengt. Ik vond het heel leuk!

Daarna het tweede ‘La isla bajo el mar’ van Isabel Allende. Het is het verhaal van een slavin in Saint-Domingue in de 18e eeuw en ik vond het ook heel leuk. Het is niet zo dat ik elk woord kan begrijpen, maar ik kan het verhaal begrijpen en de avonturen volgen waarin de personages me meenemen en ik vind het geweldig dat ik het kan volgen. Ik raad jullie aan om boeken in het Spaans te lezen wanneer jullie het zullen kunnen. Jullie zullen een super goede verrassing hebben wanneer het zal lukken. Dag!