8 goede redenen om Frans te leren

 1. Een wereldtaal

Meer dan 200 miljoen mensen spreken Frans, verdeeld over de 5 continenten. Het is de meest geleerde taal na Engels en staat op de negende plaats van meest gesproken talen ter wereld. De taal is, samen met Engels, de enige die in elk land geleerd kan worden.

 1. Een taal om een baan te vinden

  Frans leren
  Frans leren kan u zowel zakelijk als privé enorm helpen.

Frans en Engels spreken vergroot uw kansen om een baan op de internationale markt te vinden. De taal kunnen spreken zal voor u deuren openen bij Franse bedrijven in Frankrijk maar ook in het buitenland. Zeker in Franstalige landen (Canada, Zwitserland, België en het Afrikaanse continent).

 1. De taal van de cultuur

Frans is de internationale taal van het koken, de mode, het theater, de dans en de architectuur. Als u Frans beheerst, heeft u toegang tot de originele versie van de mooiste Franse en Franstalige literatuur, maar ook tot Franse films en liedjes. Het is de taal van Victor Hugo, Molière, Léopold Sendar Senghor, Édith Piaf, Jean-Paul Sartre, Alain Delon en Zinedine Zidane.

 1. Een taal om te reizen

Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld met meer dan 70 miljoen bezoekers per jaar. Met een beetje kennis van de Franse taal is het niet alleen veel aangenamer om Parijs en alle andere gebieden van Frankrijk te bezoeken, maar ook de cultuur, denkwijze en levensstijl ‘à la française’ te begrijpen. Frans is natuurlijk net zo nuttig als u Zwitserland, België, Canada, Monaco, landen in Afrika of les Seychelles wil bezoeken.

 1. Frans in internationale relaties

Frans is ook één van de voertalen binnen de Europese instellingen en van de organisatie van de Verenigde Naties (VN). Ook wordt er Frans gesproken binnen de Wereldhandelsorganisatie, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en Internationale Arbeidsorganisatie maar eveneens in de meeste Afrikaanse organisaties.

 1. Een taal om andere talen te leren

Het leren van de Franse taal zal u helpen om andere talen te leren (Spaans, Italiaans of Portugees), maar ook Engels aangezien Frans de basis levert van meer dan 50 procent van de huidige Engelse woordenschat.

 1. De taal van de liefde

Frans leren is vooral het plezier ervaren van een mooie, rijke en melodieuze taal die vaak de taal van de liefde wordt genoemd. Frans is ook een analytische taal die de gedachte structureert en de kritische geest ontwikkelt, iets wat zeer handig is tijdens overleg en handelen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *