Het spelenderwijs leren van een taal

Taal tot Succes gebruikt vaak spelletjes tijdens de lessen. Nee, spelen is niet alleen goed voor kinderen! Volwassenen hebben er ook baat van. Waarom is spelenderwijs leren zo goed?

Spelen is een echt pedagogisch gereedschap als het om het leren gaat en dat geldt voor elke cursist, ongeacht de leeftijd ervan. Het spelelement tijdens een cursus Frans of Spaans  bevordert de mondeling en het schriftelijk door zijn communicatieve kant.

Spelenderwijs leren bevordert de productieve vaardigheden 

Spelenderwijs leren bevordert de productieve vaardigheden (spreken, schrijven), maar het doet meer. De speler moet ook kunnen begrijpen wat zijn medespeler tegen hem zegt. Op die manier werkt hij ook aan zijn passieve vaardigheden, namelijk het luisteren, maar ook het lezen als hij kaartjes met instructies moet lezen.

Weghalen van taalkundige moeilijkheden

Tijdens het spelen richten de cursisten de aandacht minder op de juiste praktijk van de taal, maar meer op regels van het spel en de overwinning.  Het spelenderwijs leren gooit dan alle taalkundige moeilijkheden weg die worden gegenereerd door endo- of exogene druk. Het doel is verplaatst. De praktijk van de vreemde taal wordt veel eenvoudiger en flexibeler. De eerste ‘schaamte’ om de vreemde taal te gebruiken en om klanken te maken waar een cursist niet aan gewend is, verdwijnt door middel van het spel.

Spelenderwijs het uiterlijk leren beschrijven

Belangrijk bij het spreken van een taal is het kunnen omschrijven van iemand. Om het uiterlijk van iemand te leren omschrijven, heeft Taal tot Succes ervoor gekozen om de cursist zich te laten verkleden. Wat grappig en leerzaam moment was dat!

Spelenderwijs leren                                                            Spelenderwijs leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *