Het crème brûlée recept is vermaard. Het gerecht is een van de meest bekende van de Franse cuisine. Het bewijs is dat waar u naartoe gaat in deze wereld, dit nagerecht is altijd in het Frans geschreven. Misschien omdat het in het Frans ‘chiquer’ klinkt. Daar valt iets voor te zeggen, want klinkt het niet een beetje raar als we verbrande room zouden zeggen?
Recepten in het Frans schrijven
Recepten lezen en proberen deze in het Frans te schrijven is bijvoorbeeld een goede oefening om de gebiedende wijs te oefenen. Probeer maar eens u favoriete Nederlandse recept in het Frans te vertalen.
Crème brûlée recept
Temps de préparation: 20 minutes
Temps de cuisson: 50 minutes
Ingrédients (pour 8 personnes) :
– 6 jaunes d’oeufs
– 40 cl de crème liquide
– 25 cl de lait
– 200 g de sucre
Préparation de la recette crème brûlée :
Faire bouillir le lait, ajouter la crème et le sucre hors du feu. Ajouter les jaunes d’oeufs, mettre à chauffer tout doucement (surtout ne pas bouillir), puis verser dans de petits plats individuels.
Mettre au four au bain marie et laisser cuire doucement à 180°C environ 50 minutes.
Laisser refroidir puis mettre dessus du sucre roux et le brûler avec un petit chalumeau de cuisine.
Het bovenstaande crème brûlée recept kunt u vinden op de geweldige site van Marmiton.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Ingrediënten (voor 8 personen):
– 6 eierdooiers
– 40 cl kookroom
– 25 cl melk
– 200 g suiker
Werkinstructies:
Laat melk koken, haal pan van pit en voeg room en suiker toe. Voeg eierdooiers toe, warm pan zachtjes op (niet laten koken), schenk daarna in kleine individuele schalen. Zet deze ‘au bain marie’ in oven en laat ze zachtjes bakken op 180°C (ongeveer 50 minuten). Laat ze afkoelen, besprenkel ze daarna met bruine suiker en brand ze met een kleine gasbrander.