Spaans leren met liedjes

Taal tot Succes maakt vaak gebruik van liedjes tijdens de cursussen Spaans. Waarom? Omdat het vrolijk is, omdat onderwerpen die saai kunnen lijken dankzij de muziek toch leuk worden. Het liefst gebruikt Taal tot Succes Spaanse liedjes zoals de laatste Spaanse hits. Denk aan la bicicleta van Shakira en Carlos Vives, Duele el corazón van Enrique Iglesias of Deorro – Bailar feat. van Elvis Crespo.

Leerstof laten aansluiten bij belevingswereld van de cursist

Bij Taal tot Succes vragen we ook bijvoorbeeld aan klanten om hun favoriete Spaanse liedjes te leveren. Rondom deze liedjes worden allerlei oefeningen bedacht en gevoerd. Op die manier voelen cursisten zich meer geïnteresseerd, betrokken en ervaren ze meer plezier. Als de leerstof bij de eigen leefwereld van de persoon aansluit, dan gaat het leren een stukken beter en sneller.

Voorbeeldoefeningen met Spaanse liedjes   Spaanse liedjes

Bijvoorbeeld, om het oriënterend luisteren te oefenen, kiest Taal tot Succes ervoor om de cursisten naar de tekst van Spaanse liedjes te laten luisteren en mee te lezen met de songtekst. In de tekst zitten bijvoorbeeld fouten en de cursisten moeten door het luisteren de fouten ontdekken en deze corrigeren. In een oefening als deze gaat het om het herkennen van grote betekenisfouten.

Beelden werken ondersteunend

Afhankelijk van het niveau kunnen er ook min of meer moeilijke oefeningen met Spaanse liedjes gedaan worden. Een voorbeeld daarvan is het beluisteren (meerdere keren) van een liedje en dit navertellen. In dat geval, laat Taal tot Succes ook de video zien, zodat de beelden de studenten helpen om te tekst te begrijpen. Als de cursist over genoeg woordenschat beschikt, kan dit in de doeltaal gebeuren en zo niet in de eigen taal.

Dat zijn slechts een paar voorbeelden van oefeningen die Taal tot Succes met liedjes doet. Als u ook Spaans wilt leren met behulp van muziek, neem snel contact met ons op!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *